Demo Site

Monday, November 29, 2010

Preview Album Baru My Chemical Romance (Danger Days The True Lives Of The Fabulous Killjoys)

Yuhuuu..kita bjumpa lagi....nah ni kali post sy kan mau kasi tau pandangan sy sama tu kumpulan
My Chemical Romance (MCR) punya album yang baru....
Mula2 sy dengar2 ada udah album dorg terbaru....mmg sy tunggu2 tu album dorg sebab sebelum ni dorg punya album  
The Black Parade meletup abis...




Banyak awards dorg menang time album  The Black Parade. Time tu lagu dorg paling kena suka 
'I don't Love You'. Iya mmg sy pun tia kasi tidak sama ni lagu..memang best bila dengar ni lagu..mcm tia pndi di makan zaman punya lagu...still the best song ever bagi sy lah..tia tau plak kamurang kan..hehehe..time album 
'The Black Parade' dorg punya style muzik kan kamu dengar2 mmg Emo & Post Hard-core..kalo iya pun lagu yang rancak mcm 
"Welcome To The Black Parade'' , ''Teenagers" or
''Famous Last Words'' pun mmg rasa mcm erm napa ni music dorg ni arrhh  mcm tia berapa happening, tia mcm lagu "Green Day" punya happening kan..sebab style music dorg emo time tu..mungkin time dorg buat music tu time tertekan kali....hehehe...itu pandangan sy lah..hehehe..

Tahun ni.. dorg ada kasi keluar album baru..punya lama juga menunggu album dorg ni kuar, nasib juga kesabaran sy menunggu ni... Tajuk album dorg yang baru
''Danger Days The True Lives Of The Fabulous Killjoys" 



Sekarang yang di radio kamu dengar2 tu tajuk dia ''Na Na Na'' sy rasa itu dorg punya 1st single, bagi sy kan sekarang dorg punya music mmg betul2 happening dari music dorg di album sebelum ni...kamu try kasi beza..style dorg ckit mcm berubah ada campur2 ckit sama alternatif punk & ada unsur retro ckit2 ni..mmg sy suka kalo muzik yang mcm ni..bukan sy ckp tia suka dengan album sebelum ni arrhh...hehehe


Setakat ni kan sy udah ada target lagu dorg di album yang baru ni yang maybe akan meletup seperti 
''The Only Hope For Me Is You'' kalo org kita cakap ''ko juga lah harapan sia"..haha..kurang lebih mcm tu lah kan dia punya makna tu..kalo sy ni bilang english dui nah mmg tia tau apa2 ni..wakakaka.....betul ni lagu mmg best, sy sendiri pun balik2 dengar but tia tau lah kamurang kan sebab len org len pandangan kama..hehe,...kamu try2 lah dengar kio..hehe...bukan ni lagu saja but mmg banyak lagi lagu dorg yang best mcm "Bulletproof Heart" , sy rasa ni lagu juga bakal berhantu punya lagu ni tau..means bakal popular lah...music dorg happening..yang happy go lucky punya music ni..haha..balik2 juga sy dengar ni lagu..bila tgk comment2 di youtube kan ada yang tia suka style music dorg skrg banding yang sebelum ni..tp mungkin dalam segelintir ja pendengar yang tia suka..n kebanyakan mmg suka album dorg yang baru ni..mmg sy puji ni MCR punya cara music..mmg terkena di hati sy ni..haha...


oh ya utk information kamurang..,ada ahli baru dalam MCR ni..pemain drum dorg sebelum ni udah kuar dari kumpulan ni "Bob Bryar" n kena kasi ganti oleh "Michael Pedicone"(tia dapat sumber untuk mencari data) untuk pengganti dalam konsert jelajah dorg, mayb untuk sementara or mungkin juga utk selamanya...ada lagi sorg ahli baru y join MCR dari tahun 2007 sampai lah sekarang 
"James Dewees" sebagai pemain keyboard, percussion & backing vocals bagi MCR, juga sebagai 'Touring Members'.






Sy rasa kan skrg baru sy rasa yang sy ni diehard fans of MCR oh..haha, lol!!!...apa2 pun kamurang try lah dengar lagu2 MCR yang baru ni, paling senang dr Youtube...hehe..k lah kita jumpa lg di lain post arr...mau mengayat dulu ni lagu MCR(lols!! mcm tiada hari lain kan)..hahaha..tia bah...sambil2 layan FB sambil2 dengar lagu lah kan..best bah..hehe...bah sy Passed Away dlu arr dr cni..muahaha..palis2 jauh2 sot!! tata, titi tutu....GBU all ;))

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Followers

Music Is My Life

S.B.S.O.S