Demo Site

Friday, November 26, 2010

Graduation D'Day!!! ;))

   hai hai....nah kita bjumpa lagi..haha....post ni kali sy mau kasi cerita pasal konvo sy di Taman Tamadun Islam(TTI) Kuala Terengganu, Terengganu. 'Teet' 'teet' teet' alarm handphone sy b'bunyi sekali tingu jam 6 pagi...sambung balik tidur....tia lama lg 'teet' 'teet' 'teet' bunyi lagi alarm handphone sy,tingu lagi jam..ni kali btl jam 9 pagi..masa untuk bersiap pigi konvo merupakan salah satu hari penting bagi saya dalam tahun ni....

   23/11/2010(Graduation day)..lepas bangun, sy pigi bsiap..mandi apa suma berus gigi...tp sy heran hari tu rasa mcm tidak lapar sama sekali walaupun sy tiada sarapan pagi, mungkin juga sebab t'lampau 'Xcited' kali kan..haha..pakai baju putih lengan panjang,dengan berseluarkan warna hitam serta kasut korprat hitam...rasa mcm pegawai polis baru tamat latihan plak..nasib rambut tia butak kan..hahaha...

   Kuar dari hotel dan mencari teksi utuk p TTI...kira mau naik beca p TTI..tp sy rasa pingsan kali org bwa beca kalo sy naik tu p TTI...udah lah besar mcm gajah...wakakaka...tia lama kemudian ada saturang pak cik ni panggil sy ''adik.. adik nak p mane''?? sy jawab lah dengan slang semenanjung, tpaksa slang semenanjung ckit takut nt 2 3 kali kena tnya ni  ''ni nak p Taman Tamadun Islam ni cek''/.... pas tu pak cik tu ckp ''oh..hah jemput naik, biar pak cik hantar adik ke sana''...lepas tu sy n my bro naik lah..udah naik tu terus lah sy tnya pak cik tu pasal tambang, ''ermm pak cik, kalo p TTI ni berapa pak cik charge erkk''?? pak cik tu jawab ''kalo standard tambang teksi ni pegi TTI charge nya dalam rm20 dik'',....pas tu sy jawap ''oh..kira ok lah tu cek''..padahal dlm hati sy fuhh nasib lah tia smpi rm50....hahaha...kalo smpi rm50 juling mata sa ni, pingsan ni terus ..wakakaka...just kidding...saja ja sy tanya bah tu mau tau tambang dia kan..mana tau nt mau p lg len kali..lg pun kwn sy mmg udah ckp tambang dari bandar p TTI mmg dlm rm 20++ mcm tu lah..hehehe...lepas tu sy tanya lg sama pak cik teksi ni..''erm pak cik, kalo kat TTI tu ada teksi x kalo dah petang''??.. terus tu pak cik cakap, ''kalo kat TTI tu mmg xda teksi lah kalo dah petang, bukan petang saja...but kat sana mmg susah nak cari teksi, kecuali lah korang panggil, hah ambik number contact pak cik ni, nt lepas konvo call pak cik''.....blur sy sikijap...erm mcm mana ni org tua tau sy pigi konvo di TTI ni...hahahaa...rupa2nya dia bnyk kali udah hantar budak p Konvo d sana..maksudnya dia udah pernah hantar budak yang konvo awal or sidang yang lebih awal sebab sy punya konvo sidang 8..juga sidang yang paling last ni....

   Bila pak cik tu udah bagi number contact dia n then sy save lah nama dia dlm hp sy ''Pak Cik Teksi Terengganu"..kamurang mau tau napa sy kasi nama dia mcm tu..sebab dlm hp sy nda tau berapa bnyk udah number pak cik teksi yang sy save ni..haha..ada lah pak cik teksi gelap, pak cik teksi selamba, pak cik teksi klang,..ish mcm2 lah.....hahaha...last2 baru pak cik teksi yang hantar sy p TTI tu gtau nama dia..nama dia pak cik Ibrahim..terus sy tukar ni nama dia dlm hp sy ''Teksi Pak Cik Ibrahim"....

  Sampai di TTI tingu jam baru pukul 10stgh pagi...punya lama lg mau tunggu sidang 8 ni jam 1 ptg...sambil tunggu2 tu sy jalan2 lah dlu p tepi2 muara sungai...kalo kamu mau tau TTI ni d siring muara sungai..kira cantik juga lah tempat ni...hehe...sy ada juga snap2 lah...

 ''Sila Klik Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik"

  (Aktiviti Nelayan Merupakan Antara Punca Pendapatan Penduduk)

   Nah...ini lah sy sakap sama kamurang tu yang dekat sama muara sungai.....siring sungai betul2 ni tmpt ni..hehehe....bukan saja dekat sama muara sungai..TTI ni juga salah satu tempat pelancongan di Terengganu...mempunyai beberapa replika Masjid...salah satu daripada replika masjid yang ada di sana ialah Masjid Kristal....

   ''Sila Klik Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik"

 (Masjid Kristal)

   Lepas saja sy snap masjid tida lama tu sy nampak saturang mcm sy kenal...sy tgk lama2 baru sy ingat salah saturang daripada kwn sy study juga graduan sidang 8 sama2 sy..hehee...kami btegur lah sebab lama tia jumpa almost 1 tahun juga kami tia bjumpa..hehehe..cerita2 punya cerita tia lama datang lagi saturang kwn study juga...maknanya sy antara yang awal lah sampai dlm course sy ni...silap sikit org pertama sampai antara course2 mate sy...hahaha....mcm ni lah ni kalo 'xcited' kan..hahaha...suma pun mau awal...hehehe...

  Tingu jam pukul 11.50pagi..mau dekat2 tgh hari udah,tia lama tu..ada sy dengar bunyi lagu 

"baby i never seen someone with your body,you make me want get this party started, hey baby comein tell me what this all, baby baby tell me what you what you waiting for"..

rupanya bunyi ringtone sy pula bah...sekali sy tgk nama yang call 'Dye'...terus sy tekan accept call ''Hello!!, ko di mana'' terus sy jawab "sy cni depan dewan konvokesyen ni skrg, ramai udah orang di cni ni ging"...terus sy tanya lagi dia "Ko di mana udah ni ging", dia jwb ''aku d cni tmpt parking kereta" punyalah jauh dia p parking..hahaha....terus sy cakap, "bah jumpa kita d cni depan dewan" n dia ckp ''bah ok''.. nda lama tu terus nampak muka dia, sama2 dengan 4 orang kwn yang lain..mmg semua rapat dengan dorg lah....c Dye ni orang sabah...tinggal di sembulan.,tu lah sy slang sabah sama dia..hahaha...nda lama kemudian jumpa lagi dengan kwn yang lain2 cerita2 punya cerita terus kami masuk dewan untuk pendaftaran graduan...ambik jubah, n pakai jubah...sambil cerita2 n ketawa2 lah...dr mula jumpa smpi majlis ketawa saja keraja..well besalah BFF katakan..hehehe...mmg kwn b'gila juga dulu merokok di dalam tandas kampus pun sama2..wakakaka....

   :- Gambar2 yang sempat saya snap time di dewan menunggu graduan with my BFF-:
   Gambar di ambik menggunakan kamera handphone ;))

     (Me, Dye & Alex Huong)








     (Sumandak SabahanLala Azlinah @ Girlfriend c Dye)


   Suma gambar2 di atas saya ambik guna handphone dan sebelum majlis bermula....haha...suma bersama dengan BFF sy..BFF yang lain tia dpt bgmbr sama2 time ni sebab yang lain saa........................na di belakang..hahaa..sy si..................ni di depan..hahahaha, nah gambar2 di bawah ni semasa majlis berjalan..orang di depan berucap n tengah ambik folder siurang cni belakang berabis mengambil gambar..hahaha...bukan selalu gia kan mcm ni..ari2 saja kali arr..hahaha..lols.!!   




    (Ambik Gambar Sendiri)


(Once Again Me n Dye)

  (Ali, Alex & Marvin


                                     

   Nah gambar2 di atas time majlis bjalan, kami punya turn udah selesai turn2 yang lain lg..jadi kami pun berabis lah b'gambar..hahaha...ambik peluang gia..nt tia sukup masa mau b'gambar..wakkaka...gambar2 di bawah ni selepas majlis...


 (Uisehh~!!!)


(Me n with my classmate kecuali yang sumandak 2 org tu)



(Couple Paling Hot Time Study Dyrinto & Linah)

   Kira mcm tu lah ceritanya time konvo sy....happy juga udah konvo kan...sijil dalam genggaman udah ni..a new chapter in my life lah kunun..hahaha...so next week sy ada trip with my family...hahaha...nanti sy kasi cerita kamurang apa yang terjadi time trip tu.....alright...sy rasa kan mcm sy blum mandi lg woo dari semalam ni tau..patut mcm ada bau2 ni sy t'cium ni..hahaha(dusshhh!! hentak kepala di depan pc) rupanya blum mandi plak sy ni......ok lah nt sy cerita2 lg kio....nanti kita jumpa lg di lain post yang akan datang..see yaa....GBU all ;))

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Followers

Music Is My Life

S.B.S.O.S