Demo Site

Monday, November 29, 2010

Preview Album Baru My Chemical Romance (Danger Days The True Lives Of The Fabulous Killjoys)

Yuhuuu..kita bjumpa lagi....nah ni kali post sy kan mau kasi tau pandangan sy sama tu kumpulan
My Chemical Romance (MCR) punya album yang baru....
Mula2 sy dengar2 ada udah album dorg terbaru....mmg sy tunggu2 tu album dorg sebab sebelum ni dorg punya album  
The Black Parade meletup abis...




Banyak awards dorg menang time album  The Black Parade. Time tu lagu dorg paling kena suka 
'I don't Love You'. Iya mmg sy pun tia kasi tidak sama ni lagu..memang best bila dengar ni lagu..mcm tia pndi di makan zaman punya lagu...still the best song ever bagi sy lah..tia tau plak kamurang kan..hehehe..time album 
'The Black Parade' dorg punya style muzik kan kamu dengar2 mmg Emo & Post Hard-core..kalo iya pun lagu yang rancak mcm 
"Welcome To The Black Parade'' , ''Teenagers" or
''Famous Last Words'' pun mmg rasa mcm erm napa ni music dorg ni arrhh  mcm tia berapa happening, tia mcm lagu "Green Day" punya happening kan..sebab style music dorg emo time tu..mungkin time dorg buat music tu time tertekan kali....hehehe...itu pandangan sy lah..hehehe..

Tahun ni.. dorg ada kasi keluar album baru..punya lama juga menunggu album dorg ni kuar, nasib juga kesabaran sy menunggu ni... Tajuk album dorg yang baru
''Danger Days The True Lives Of The Fabulous Killjoys" 



Sekarang yang di radio kamu dengar2 tu tajuk dia ''Na Na Na'' sy rasa itu dorg punya 1st single, bagi sy kan sekarang dorg punya music mmg betul2 happening dari music dorg di album sebelum ni...kamu try kasi beza..style dorg ckit mcm berubah ada campur2 ckit sama alternatif punk & ada unsur retro ckit2 ni..mmg sy suka kalo muzik yang mcm ni..bukan sy ckp tia suka dengan album sebelum ni arrhh...hehehe


Setakat ni kan sy udah ada target lagu dorg di album yang baru ni yang maybe akan meletup seperti 
''The Only Hope For Me Is You'' kalo org kita cakap ''ko juga lah harapan sia"..haha..kurang lebih mcm tu lah kan dia punya makna tu..kalo sy ni bilang english dui nah mmg tia tau apa2 ni..wakakaka.....betul ni lagu mmg best, sy sendiri pun balik2 dengar but tia tau lah kamurang kan sebab len org len pandangan kama..hehe,...kamu try2 lah dengar kio..hehe...bukan ni lagu saja but mmg banyak lagi lagu dorg yang best mcm "Bulletproof Heart" , sy rasa ni lagu juga bakal berhantu punya lagu ni tau..means bakal popular lah...music dorg happening..yang happy go lucky punya music ni..haha..balik2 juga sy dengar ni lagu..bila tgk comment2 di youtube kan ada yang tia suka style music dorg skrg banding yang sebelum ni..tp mungkin dalam segelintir ja pendengar yang tia suka..n kebanyakan mmg suka album dorg yang baru ni..mmg sy puji ni MCR punya cara music..mmg terkena di hati sy ni..haha...


oh ya utk information kamurang..,ada ahli baru dalam MCR ni..pemain drum dorg sebelum ni udah kuar dari kumpulan ni "Bob Bryar" n kena kasi ganti oleh "Michael Pedicone"(tia dapat sumber untuk mencari data) untuk pengganti dalam konsert jelajah dorg, mayb untuk sementara or mungkin juga utk selamanya...ada lagi sorg ahli baru y join MCR dari tahun 2007 sampai lah sekarang 
"James Dewees" sebagai pemain keyboard, percussion & backing vocals bagi MCR, juga sebagai 'Touring Members'.






Sy rasa kan skrg baru sy rasa yang sy ni diehard fans of MCR oh..haha, lol!!!...apa2 pun kamurang try lah dengar lagu2 MCR yang baru ni, paling senang dr Youtube...hehe..k lah kita jumpa lg di lain post arr...mau mengayat dulu ni lagu MCR(lols!! mcm tiada hari lain kan)..hahaha..tia bah...sambil2 layan FB sambil2 dengar lagu lah kan..best bah..hehe...bah sy Passed Away dlu arr dr cni..muahaha..palis2 jauh2 sot!! tata, titi tutu....GBU all ;))

Friday, November 26, 2010

21st Nov 2010 - 24th Nov 2010 Terengganu

(Now Everyone Can Fly, Departure & Arrival)





     
(Budak2 Sedang Melihat Pesawat Di Landasan T2)





                (Budak2 Sedang Bermain Layang-Layang Di Pantai Batu Burok, Kuala Terengganu)





    (Masjid Tengku Tengah Zaharah@Masjid Terapung, Kuala Terengganu)





  (Masjid Abidin, Kuala Terengganu)





     
(Aktiviti Nelayan Merupakan Antara Punca Pendapatan)





      (Replika Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam(TTI) Kuala Terengganu)





             (Pemandangan Matahari Terbit Dari Lapangan Terbang Sultan Mahmud)


:-Dua gambar pertama semasa berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu Terminal 2, Sabah dan gambar-gambar yang lain semasa berada di Kuala Terengganu, Terengganu-:

Graduation D'Day!!! ;))

   hai hai....nah kita bjumpa lagi..haha....post ni kali sy mau kasi cerita pasal konvo sy di Taman Tamadun Islam(TTI) Kuala Terengganu, Terengganu. 'Teet' 'teet' teet' alarm handphone sy b'bunyi sekali tingu jam 6 pagi...sambung balik tidur....tia lama lg 'teet' 'teet' 'teet' bunyi lagi alarm handphone sy,tingu lagi jam..ni kali btl jam 9 pagi..masa untuk bersiap pigi konvo merupakan salah satu hari penting bagi saya dalam tahun ni....

   23/11/2010(Graduation day)..lepas bangun, sy pigi bsiap..mandi apa suma berus gigi...tp sy heran hari tu rasa mcm tidak lapar sama sekali walaupun sy tiada sarapan pagi, mungkin juga sebab t'lampau 'Xcited' kali kan..haha..pakai baju putih lengan panjang,dengan berseluarkan warna hitam serta kasut korprat hitam...rasa mcm pegawai polis baru tamat latihan plak..nasib rambut tia butak kan..hahaha...

   Kuar dari hotel dan mencari teksi utuk p TTI...kira mau naik beca p TTI..tp sy rasa pingsan kali org bwa beca kalo sy naik tu p TTI...udah lah besar mcm gajah...wakakaka...tia lama kemudian ada saturang pak cik ni panggil sy ''adik.. adik nak p mane''?? sy jawab lah dengan slang semenanjung, tpaksa slang semenanjung ckit takut nt 2 3 kali kena tnya ni  ''ni nak p Taman Tamadun Islam ni cek''/.... pas tu pak cik tu ckp ''oh..hah jemput naik, biar pak cik hantar adik ke sana''...lepas tu sy n my bro naik lah..udah naik tu terus lah sy tnya pak cik tu pasal tambang, ''ermm pak cik, kalo p TTI ni berapa pak cik charge erkk''?? pak cik tu jawab ''kalo standard tambang teksi ni pegi TTI charge nya dalam rm20 dik'',....pas tu sy jawap ''oh..kira ok lah tu cek''..padahal dlm hati sy fuhh nasib lah tia smpi rm50....hahaha...kalo smpi rm50 juling mata sa ni, pingsan ni terus ..wakakaka...just kidding...saja ja sy tanya bah tu mau tau tambang dia kan..mana tau nt mau p lg len kali..lg pun kwn sy mmg udah ckp tambang dari bandar p TTI mmg dlm rm 20++ mcm tu lah..hehehe...lepas tu sy tanya lg sama pak cik teksi ni..''erm pak cik, kalo kat TTI tu ada teksi x kalo dah petang''??.. terus tu pak cik cakap, ''kalo kat TTI tu mmg xda teksi lah kalo dah petang, bukan petang saja...but kat sana mmg susah nak cari teksi, kecuali lah korang panggil, hah ambik number contact pak cik ni, nt lepas konvo call pak cik''.....blur sy sikijap...erm mcm mana ni org tua tau sy pigi konvo di TTI ni...hahahaa...rupa2nya dia bnyk kali udah hantar budak p Konvo d sana..maksudnya dia udah pernah hantar budak yang konvo awal or sidang yang lebih awal sebab sy punya konvo sidang 8..juga sidang yang paling last ni....

   Bila pak cik tu udah bagi number contact dia n then sy save lah nama dia dlm hp sy ''Pak Cik Teksi Terengganu"..kamurang mau tau napa sy kasi nama dia mcm tu..sebab dlm hp sy nda tau berapa bnyk udah number pak cik teksi yang sy save ni..haha..ada lah pak cik teksi gelap, pak cik teksi selamba, pak cik teksi klang,..ish mcm2 lah.....hahaha...last2 baru pak cik teksi yang hantar sy p TTI tu gtau nama dia..nama dia pak cik Ibrahim..terus sy tukar ni nama dia dlm hp sy ''Teksi Pak Cik Ibrahim"....

  Sampai di TTI tingu jam baru pukul 10stgh pagi...punya lama lg mau tunggu sidang 8 ni jam 1 ptg...sambil tunggu2 tu sy jalan2 lah dlu p tepi2 muara sungai...kalo kamu mau tau TTI ni d siring muara sungai..kira cantik juga lah tempat ni...hehe...sy ada juga snap2 lah...

 ''Sila Klik Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik"

  (Aktiviti Nelayan Merupakan Antara Punca Pendapatan Penduduk)

   Nah...ini lah sy sakap sama kamurang tu yang dekat sama muara sungai.....siring sungai betul2 ni tmpt ni..hehehe....bukan saja dekat sama muara sungai..TTI ni juga salah satu tempat pelancongan di Terengganu...mempunyai beberapa replika Masjid...salah satu daripada replika masjid yang ada di sana ialah Masjid Kristal....

   ''Sila Klik Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik"

 (Masjid Kristal)

   Lepas saja sy snap masjid tida lama tu sy nampak saturang mcm sy kenal...sy tgk lama2 baru sy ingat salah saturang daripada kwn sy study juga graduan sidang 8 sama2 sy..hehee...kami btegur lah sebab lama tia jumpa almost 1 tahun juga kami tia bjumpa..hehehe..cerita2 punya cerita tia lama datang lagi saturang kwn study juga...maknanya sy antara yang awal lah sampai dlm course sy ni...silap sikit org pertama sampai antara course2 mate sy...hahaha....mcm ni lah ni kalo 'xcited' kan..hahaha...suma pun mau awal...hehehe...

  Tingu jam pukul 11.50pagi..mau dekat2 tgh hari udah,tia lama tu..ada sy dengar bunyi lagu 

"baby i never seen someone with your body,you make me want get this party started, hey baby comein tell me what this all, baby baby tell me what you what you waiting for"..

rupanya bunyi ringtone sy pula bah...sekali sy tgk nama yang call 'Dye'...terus sy tekan accept call ''Hello!!, ko di mana'' terus sy jawab "sy cni depan dewan konvokesyen ni skrg, ramai udah orang di cni ni ging"...terus sy tanya lagi dia "Ko di mana udah ni ging", dia jwb ''aku d cni tmpt parking kereta" punyalah jauh dia p parking..hahaha....terus sy cakap, "bah jumpa kita d cni depan dewan" n dia ckp ''bah ok''.. nda lama tu terus nampak muka dia, sama2 dengan 4 orang kwn yang lain..mmg semua rapat dengan dorg lah....c Dye ni orang sabah...tinggal di sembulan.,tu lah sy slang sabah sama dia..hahaha...nda lama kemudian jumpa lagi dengan kwn yang lain2 cerita2 punya cerita terus kami masuk dewan untuk pendaftaran graduan...ambik jubah, n pakai jubah...sambil cerita2 n ketawa2 lah...dr mula jumpa smpi majlis ketawa saja keraja..well besalah BFF katakan..hehehe...mmg kwn b'gila juga dulu merokok di dalam tandas kampus pun sama2..wakakaka....

   :- Gambar2 yang sempat saya snap time di dewan menunggu graduan with my BFF-:
   Gambar di ambik menggunakan kamera handphone ;))

     (Me, Dye & Alex Huong)








     (Sumandak SabahanLala Azlinah @ Girlfriend c Dye)


   Suma gambar2 di atas saya ambik guna handphone dan sebelum majlis bermula....haha...suma bersama dengan BFF sy..BFF yang lain tia dpt bgmbr sama2 time ni sebab yang lain saa........................na di belakang..hahaa..sy si..................ni di depan..hahahaha, nah gambar2 di bawah ni semasa majlis berjalan..orang di depan berucap n tengah ambik folder siurang cni belakang berabis mengambil gambar..hahaha...bukan selalu gia kan mcm ni..ari2 saja kali arr..hahaha..lols.!!   




    (Ambik Gambar Sendiri)


(Once Again Me n Dye)

  (Ali, Alex & Marvin


                                     

   Nah gambar2 di atas time majlis bjalan, kami punya turn udah selesai turn2 yang lain lg..jadi kami pun berabis lah b'gambar..hahaha...ambik peluang gia..nt tia sukup masa mau b'gambar..wakkaka...gambar2 di bawah ni selepas majlis...


 (Uisehh~!!!)


(Me n with my classmate kecuali yang sumandak 2 org tu)



(Couple Paling Hot Time Study Dyrinto & Linah)

   Kira mcm tu lah ceritanya time konvo sy....happy juga udah konvo kan...sijil dalam genggaman udah ni..a new chapter in my life lah kunun..hahaha...so next week sy ada trip with my family...hahaha...nanti sy kasi cerita kamurang apa yang terjadi time trip tu.....alright...sy rasa kan mcm sy blum mandi lg woo dari semalam ni tau..patut mcm ada bau2 ni sy t'cium ni..hahaha(dusshhh!! hentak kepala di depan pc) rupanya blum mandi plak sy ni......ok lah nt sy cerita2 lg kio....nanti kita jumpa lg di lain post yang akan datang..see yaa....GBU all ;))

Saturday, November 20, 2010

Clue Untuk Post Akan Datang

hai...rasanya ada baiknya kan saya guna bahasa alam maya lah kan dari guna formal2 ni..haha...tia biasa sy guna tlampau bahasa formal ni tau...dan lepas ni mana post2 seterusnya sy rasa bagus sy guna bahasa tidak formml..hoho..ada rock sikit..bukan setakat rock sikit...rock banyak kali kan..hahaha,,,,iya lah sy udah buat keputusan untuk guna bahasa pasar lah..pasar pasar pasar.....!!!hahahaha...baru terasa happening kan...ini kali lah...bahasa pasar pun masi kena faham juga bah kan...tau lah ni pelajaran bukan tinggi..setinggi gunung kinabalu pun bukan juga..haha...melayu pun lintang pukang apa lagi bahasa omputih atau mat salleh..sedangkan mat salleh pun guna slang sabah(pahlawan sabah), tp mat salleh yang sy maksudkan ni mat salleh dr negara barat..hohoho.

(Adobe Photo Manipulation Punya Keraja)


bisuk sy mau terbang pigi terengganu atas sebab konvo..yeah yeah yeah!!! sekian lama sy tunggu ni konvo finally tiba juga...belajar di selangor tp konvo di terengganu...alahai!! jauh nya..tp xpa sy tetap pigi juga ni sebab bukan selalu kan...selain tu sy bwa juga  kamera sy p sana..mana tau banyak scenic yang santik2 kan..amoi santikkah...hahaha, hopefully ada lah pic2 or scenic2 yang awsome nanti d sana..sebab selama ni belum lg pernah saya pigi sana ni tau...ni lah 1st time mau p sana....baju pun blum lg packing..hoho...nt2 sajalah..mcm ni lah suka keraja yang last2 minute ni tau...hahaha


(Gambar Sekadar Perhiasan muahahaha!!!)


nanti sy kasi upload suma pic2 yang sy snap sana na na na na na ganu kito..hahahaa....iya lah nama blog pun 'through my lens' kan...mesti tu tau..post kali ni utk kasi hint2 or clue2 ja utk post akan datang nt..hehehe...apa2 pun kamu lah paling manank...1,2,3 out 1st...nt jumpa dalam post2 yang akan datang k...peace...GBU all

Friday, November 19, 2010

The Sunset's

Hai..pertama sekali, saya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kerana melawat dalam blog Demilente ini. Untuk pengetahuan semua DEMILENTE pada mulanya adalah dalam bahasa Spanish 'De Mi Lente' bermaksud 'From My Lens'. Post kali ini memaparkan koleksi 'sunset' ataupun dalam Melayunya Senja dari berlainan tempat.


'KLIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT KUALITI YANG LEBIH BAIK' 

Gambar di atas diambil di Tg. Aru, Beach 1, Kota Kinabalu, Sabah dan juga merupakan sebahagian daripada gambar pada post blog yang pertama 'First Portraiture Glam Shoot Outing With Ms Amanda & Ms Ryita Ryan'. Gambar ini telah menarik minat saya untuk menjadikannya sebahagian pengalaman fotografi saya ekoran oleh 'tone' pemandangan ini, ditambah lagi dengan kedudukan matahari yang berada di belakang pulau tersebut. Pada pendapat anda, adakah gambar ini masih boleh dikategorikan sebagai SENJA??




'KLIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT KUALITI YANG LEBIH BAIK'

  Gambar senja di atas telah diambil di pantai Kg.Pimping, Membakut, Sabah yang juga merupakan tempat kelahiran saya sendiri kerana jarak antara pantai ini tidak melebihi dari 3km dari kediaman saya, maka tidak menjadi masalah untuk saya mengambil 'scenic' senja ini. 'R.O.L' dari matahari telah menarik minat saya untuk mengambil scenic ini ditambah dengan 'Silhouette' penduduk yang sedang mencari nafkah di pantai tersebut.



'KLIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT KUALITI YANG LEBIH BAIK' 

Jalan Darat Kg. Bingkulas, Membakut merupakan tempat scenic ini diambil. Kawasan scenic ini merupakan kawasan sawah padi di daerah Membakut. Petang yang amat membosankan telah mendorong saya untuk melihat scenic senja di kawasan ini dan ternyata tidak mengecewakan saya kerana kawasan ini memang menarik apabila waktu senja, ditambah dengan silhouette pepohonan kelapa yang bersebelahan dengan matahari amat menarik minat saya untuk mengambil scenic ini. Ada yang menyatakan bahawa tempat ini juga cantik sewaktu matahari terbit.



'KLIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT KUALITI YANG LEBIH BAIK'

SMK Padang Berampah, Sipitang adalah tempat scenic ini diambil.Cahaya matahari telah menarik pandangan saya terhadap scenic ini, matahari yang seakan terbenam oleh awan selepas hujan telah memberikan saya inspirasi untuk menangkap gambar ini..



'KLIK PADA GAMBAR UNTUK MELIHAT KUALITI YANG LEBIH BAIK' 

Gambar di atas merupakan senja yang bersih yang mana tiada awan mahupun objek lain yang melindunginya. Bentuk matahari ternyata bulat walaupun sinarannya kekadang menyilaukan mata. Namun dengan adanya kamera, semuanya boleh terjadi. Bentuk matahari yang jelas dan nyata telah menarik minat saya terhadap scenic ini.


Saya berharap agar mendapat tunjuk ajar daripada anda semua dalam bidang fotografi ini, sebarang pertanyaan boleh di kemukakan sama ada pada 'ShoutMix' ataupun melalui 'comment' yang tertera pada setiap blog post.

Thursday, November 18, 2010

Second Portraiture Glam Shoot Outing With Ms. Tracy Julius


                                 'Klik Pada Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik'

                            































                                        
    Ini merupakan 'Outing' kedua dalam 'portraiture' bersama dengan Ms. Tracy Julius.Beliau mempunyai bakat besar dalam bidang ini, mempunyai ketinggian yang ada pada seorang 'model'. 'Facial Expression'  amat mengagumkan dan senang membuat 'photo shooting' bersama beliau...
                                                   ''Good Luck Sis Tracy Julius"

                              

Wednesday, November 17, 2010

First Portraiture Glam Shoot Outing With Ms Amanda & Ms Ryita Ryan

 
Ms. Amanda                                        Ms. Ryita Ryan

'Sila Klik Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik'


                                                       
                                                            
                                                                  


                                 




                                 




                                             




                                             




                                                   
                                                       
                                                   My 1st Portraiture Experience ;)) 

                                     Both of them are Talented..thanks to both of you...;))
There was an error in this gadget

Followers

Music Is My Life

S.B.S.O.S