Demo Site

Saturday, December 18, 2010

hai hai...wah kita jumpa lg..lama nda psot story2 ni..haha..bukan apa..just ada bz ckit.faham2 lah mau dekat xmas udah ni kan...siang buat persiapan X-Mas , then malam kasi siap portfolio photography sy...even nda seberapa but sy puas hati juga sebab pic2 udah kasi masuk dalam album..hehehe,...baru 2 album..satu untuk landscape..n then 1 lagi utk portraiture...hehe...erm cost tia juga lah mahal....hehehe..bleh2 lah juga..hehehe...nah ni di bawah suma pic2 portfolio..sy tlupa ambik pic portfolio portraiture sy..huhu..nt2 lah sy kasi post arr..hehehe...dlm ni album ada 18 gambar...n 2 gambar muka sy..wakka..mau minta puji ckit gia kan..hehehe...maksud nda ada 20 keping gambar dalam ni album..hehehhe


















haha..ni lah suma pic2 portfolio sy utk landscape..if ada chance nt sy kasi masuk juga pic2 porfolio portraiture sy arr..hehehe...apa2 pun sy happy sebab ada portfolio utk photography sy..hehehe...even beratus2 ringgit terabang but dalam hati tatap sy puas..hehehe....nanti di hari2 akan datang sy mau kasi tambah lg ni album..kalo xda halangan dlm minggu depan or lepas christmas.....

apa2 pun sy mau wish sama yang menyambut perayaan hari kelahiran Yesus..
~MERRY CHRISTMAS & Happy New Year~

Tuesday, December 7, 2010

~3, 4, 5 /12/2010 Kundasang~

Gambar2 scenic yang sempat sy ambil time family trip...


(Klik Pada Gambar Untuk Melihat Kualiti Yang Lebih Baik)
 (Rumah Penginapan)
                                            





 (Apa Nama ni bunga arr???)






  (Pemandangan Sunset Dari Dalam Rumah)






   (Suasana Pagi Yang M'yegarkan)






 (Lebih Tinggi Dari Rumah)





(Sunrise, Viewed From Strawberry Garden Bunglow)

Monday, December 6, 2010

3 - 5 Disember 2010 Cuti-cuti Malaysia

hello...kita jumpa lagi...ni kali cerita pasal family trip pada 3, 4 & 5 disember 2010 bertempat area ranau...
Kami menginap di Strawberry Garden di Kg. Kinasaraban, Ranau. Tempat tinggal mmg tiada bantahan sebab tmpt tu mmg cantik + sejuk yang menggila..haha..jam 6 ptg mula udah guna sweater + stoking, sebab nda tahan sejuk dia..udah lah dekat dengan  Kinabalu National Park, di tambah lg tmpt penginapan kami di atas bukit..apa tidak sejuk..haha...memang best lah ni trip, mcm rindu plak mau balik p sana even di dalam
negeri, Siuk Bah!!!

Tempat Penginapan..atas bukit,mmg best!!

Sampai saja kami di tmpt penginapan angkat beg suma n then rehat2 dlu sambil makan tgh hari....pas makan tgh hari baru kami sambung b'jalan pigi Kolam Air Panas 'Hot Spring' Poring..


Baru lepas abis angkat beg
courtesy of felix

haha...kolam kecil muat juga 5 orang
courtesy of neville

Hari kedua d sana awal2 pagi lg udah p bgambar di halam tmpt penginapan..belum mandi lg tu..haha..tp udah berus gigi,cuci muka n sarapan lah...still guna stokin n sweater..tlalu sejuk..masa berus gigi tu terasa juga mcm mau tcabut sdaja rasanya gigi sy..hahaha..bukan sy saja ckp mcm tu..but lain2 pun ckp benda y sama..haha













(suma gambar diambil guna Kamera Sony Ericsson SATIO)
Courtesy of Felix


Lepas ja b'gambar masing pun naik p atas sebab nda tahan dengan sejuk, ada y sambung tidur,ada p makan,mcm2 lah aktiviti..sy plak sy p tdo..haha..bukan ari2 ada chance mau tdo sejuk2 mcm ni even d umah ada aircond tp mana sama dgn sejuk semulajadi..hehe

jam 9 lebih suma y lain bsiap2 mau jalan2 p mesilau n desa tenusu lembu..sebenarnya my family udah bnyk kali p mesilau cuma sy ja y blum pernah p, ni lah 1st time sy t'join ni family trip..hehe...but y p desa suma my family blum pernah p lagi, n sy y kasi berabis suggest ma dorg ni tmpt..hehe...



Di Mesilau..
Courtesy of Aldrie

di Desa Tenusu(sama dengan Kuda Coklat)


(dalam Bangunan Desa Tenusu)



di Desa Tenusu(sama dengan Kuda putih)


Nah...pelbagai ragam sama posing family sy ni tau...ni lah saat2 paling best kan bila b'gambar sama2 dengan family ni...suma ada..memang ramai...but ni baru half of my family..hehe..blum full house lg ni..hahayang lain tia dpt join atas sebab2 tertentu..hehehe
last but not least  hari berikutnya kami pun bsiap2 udah mau balik..packing2 barang utk balik..mcm2 ada...dua biji bucket 4wd pun tia muat woo ni barang2 mau di abwa balik...ingatkan time balik ni bkurang lah abrang2 rupanya makin btambah plak lg bah..hahaha..sebelum balik sempat lagi b'gambar ramai2 di halaman umah penginapan kami...;))


B'gambar sebelum balik..9.55 a.m.

jumpa di lain post lg kio...tata....;))




There was an error in this gadget

Followers

Music Is My Life

S.B.S.O.S